Logistics

Just in Time

De logistieke processen nemen binnen productie- en/of assemblagebedrijven een steeds dominantere plaats in. Het tijdig en in de juiste vorm en hoeveelheid beschikbaar hebben van de benodigde grondstoffen en materialen, bepaalt voor een belangrijk deel de efficiëntie van een totaal productieproces. Ter verbetering van de concurrentiepositie hebben bedrijven steeds meer oog voor de Total Cost of Ownership (TCO).

Het aanhouden van minimumvoorraden is nog steeds een beproefde methode om in de materiaalbehoefte te voorzien. Een nadeel is dat deze aanpak beslag legt op het werkkapitaal van een onderneming. Werkkapitaal dat zij liever inzet voor toekomstgerichte activiteiten.

‘Just in time’-leveringscontracten brengen veel verlichting op dit vlak, zeker voor bedrijven met vaste productieplanningen, grotere series en weinig of geen variaties in de uitvoering.

QRM

Voor bedrijven die werken met kleine(re) series en een aantal variaties in de uitvoering, gelden weer andere behoeftes. Voor deze bedrijven bieden wij een QRM-oplossing.

Bij QRM (Quick Response Manufacturing) draait alles om tijd en flexibiliteit. Het is een strategie, die tot doel heeft de bedrijfsefficiëntie te optimaliseren door het verhogen van de reactiesnelheid en het vergroten van de flexibiliteit van de organisatie. Het resultaat is flink kortere doorlooptijden in de keten.

QRM is het vraaggestuurd produceren van relatief kleine hoeveelheden en relatief veel variaties. Welk logistiek model u ook wenst, wij bieden het u. Wij zijn in staat om u op het gebied van logistiek geheel te ontzorgen.

Logistics

In combinatie met onze disciplines Productie en Engineering vormt onze logistieke competentie uw sleutel tot succes.

Ontdek wat DS Metaal voor u kan betekenen.